Sommarens hud- och hårvård

Sommaren är i antågande. Det betyder för många av oss en period av välkommen ledighet med mycket tid utomhus, på stranden, i naturen och i gröna parker. Oavsett hur härlig sommaren är ställer den vissa krav på hud och hår, vilket är viktigt att tänka på. Grundläggande för både hud- och hårvård under den varma årstiden är ett ökat behov av fukt. Gällande håret kan du både tänka på vilket schampo och balsam du väljer men också komplettera med en återfuktande hårmask och leave in-produkter, som kräm eller serum. Även en hårspray med solskyddsfaktor bör finnas med i rutinen.

Skydda och återfukta

De flesta av oss är nog överens om att det är härligt att få sol på huden under sommaren. Men kom ihåg att skydda den mot de skadliga effekter som UV-strålningen har. Både ansikte och kropp bör smörjas in med lämplig solskyddsprodukt som har en solskyddsfaktor som är anpassad för din hudtyp och vistelseort. Bättra på under dagen och efter att du har badat. På kvällen gäller det att återfukta. Beroende på hur mycket tid du har tillbringat i solen kan det vara skönt med en svalkande after sun-lotion. Ett annat alternativ är en lättare olja, som tillför fukt och näring utan att kännas för tung.

Uppdatera strandkitet

I och med att vi är mycket ute på språng under sommarmånaderna är det en god idé att investera i några skönhetsprodukter som enkelt kan packas ner i hand- eller strandväskan. Till exempel kan det handla om hud- och hårvårdsprodukter i mindre format. Men också saker som smidiga hårband, en kompakt hårborste och makeupborstar som får plats även i en mindre sminkväska. Komplettera med en generös och praktisk necessär att förvara allting i. Numera finns det mycket online att välja mellan. Du kan klicka dig vidare här för att se ett stort utbud av både kosmetik och accessoarer.