Hur du bästa sminkar av

Till ditt ansikte vill du använda produkter som är skonsamma mot din hy och som gör jobbet. Att sminka av dig är ofta bland det sista du gör på kvällen. När du är trött efter en lång dag vill du inte spendera onödigt lång tid på produkter som fungerar dåligt. Vilka produkter du ska välja beror på din hudtyp och vilken typ av smink du använder. Om du exempelvis använder vattenfast smink, kan du behöva en annan sminkborttagare än till smink som inte är vattenfast.

Hur du väljer rätt sminkborttagning

Produkter för att sminka av ansiktet kommer i olika former. Exempelvis finns flytande sminkborttagning som du har på en bomullsrondell och tvättar ansiktet med. Det finns också avsminkningsservetter och avsminkningspads. När du använder vattenfast smink behöver du använda en sminkborttagning som är speciellt anpassad för detta. En vanlig sminkborttagare kommer nämligen inte att kunna lösa upp det vattenfasta sminket.

Vill du ha produkter som är vårdande för din hy kan du kika efter produkter som innehåller aloe vera. Detta är en återfuktande växt och det sägs att aloe vera har egenskaper som ger fin hy. En annan sak som kan vara viktig att tänka på är att produkterna är dermatologiskt testade.