Accessoarer till träningen

Om du vill börja eller redan har kommit igång med träningen har du säkert redan stött på problem såsom för få fickor. Vilka accessoarer rekommenderas till dem som tränar i löpspåret eller på gymmet?

Vattenbältet

Ett bälte med små flaskor som du kan fästa runt midjan och slippa hålla i vattenflaskan under promenaden eller löprundan. Du kan anpassa hur mycket vatten du ska ta med, flaskorna är lätta att koppla bort och sätta tillbaka. På en del bälte finns det också små fickor där du kan förvara hus- eller bilnyckeln under passet.

Sportband för telefonen

Slipp hålla telefonen när du springer eller behöva lägga ifrån dig den varje gång du ska göra några reps med hantlarna. Det finns sportband mot specifika modeller och universala som fungerar till alla telefoner av en viss storlek. Sportband kan du hitta på Sportamore och de flesta tränings- och sportbutiker.

Trådlösa hörlurar

Slipp trasslet i fickorna, att fastna med armen och dra ut lurarna av misstag. Trådlösa hörlurar finns i flera varianter och de bästa brukar vara in ear, de sitter bäst och stänger ute ljud samtidigt som du träningsgranne inte behöver höra vad du lyssnar på. Det finns billiga och dyra modeller. Om du vill höra musik i bättre kvalité ska du inte gå längre än 1000 kronor.

Sportbagen

En riktig sportbag är bättre än en vanligt ryggsäck eller plastpåse. Sportbagen har anpassade fack och fickor för alla saker du behöver när du tränar och tillräcklig med utrymme för ombyte, duschartiklar, handduk och gympaskor.