Din dagliga hårvård

Håret är en viktig del av utseendet för många, med ett vackert och friskt hår växer ofta självkänslan lite extra. Dessutom skapar håret en naturlig och vacker inramning av ansiktet. Allt det kommer inte av sig självt, utan det gäller att ta hand om håret precis som du tar hand om din hud och kropp. Grunden ligger i att ha tålamod och skapa goda rutiner i vardagen.

Färgat hår

Att färga och slinga håret blir allt vanligare och vi experimenterar gärna med olika färger, kombinationer och tekniker. Allt detta inspireras mycket av sociala media samt kändisar och artister. Färgat hår kräver ofta extra mycket omvårdnad. Dels innebär färgningen alltid ett visst slitage och dels vill vi ju att den vackra färgen ska hålla sig länge.

Anpassa efter hårtyp

Hur du sköter om håret beror på din hårtyp. Det kan vara till exempel torrt, tunt, slitet, nordiskt, fett, Medelhavstyp eller afro. Utifrån din hårtyp väljer du en anpassad hårvårdsserie. Generellt sett mår håret bra av att inte tvättas alltför ofta. Även värmestyling sliter på håret i längden och bör användas med måtta. Ett tips är att då och då komplettera din dagliga hårvård med en närande inpackning.