Få till vardagslockarna

Idag tänkte jag att vi skulle titta närmare på hur du på ett enkelt sätt kan styla ditt hår för vardagens alla dagar. Det behöver absolut inte ta evigheter att locka håret, jag ska förklara knepet!

Förberedelser

Först och främst behöver du ett stylingverktyg som kan göra jobbet. Jag tänkte först och främst rekommendera en locktång som finns i fem olika tjocklekar, vilket gör att du enkelt kan välja storlek på lockarna. Du läser mer om denna locktång här. Om du har en plattång går det bra att även använda denna för att göra lockar, jag ska gå in på mer om det strax. Ett värmeskydd är också bra att införskaffa som gör att det blir en skyddande hinna mellan värmeverktyget och dina hårfiber. Dessutom adderar den glans och lyster.

Utförande

Om du inte brukar ha så mycket tid över på morgnarna är ett tips att tvätta håret redan kvällen innan så tar stylingen kortare tid på morgonen istället. Låt håret vara lite fuktigt innan du sätter upp håret i två flätor innan du lägger dig. På så sätt gör du att håret får ett självfall och du kommer inte behöva locka alla slingor i håret dagen efter.Spraya på/fördela ditt värmeskydd över hela håret innan du sätter igång med stylingen. Använder du en locktång kan du behöva fundera lite vilken storlek du skall ha. Generellt sätt kan du använda en av de mindre storlekarna för att sedan dra ut dem så de blir större. Det kan oftast vara bättre att ta en liten mindre storlek så inte lockarna slätas ut lika lätt. Använder du en plattång tar du en hårslinga och samtidigt som du drar nedåt roterar du handen så håret slingrar sig runt tången. Att locka med plattång kräver lite övning. Som jag nämnde tidigare kan det räcka för vardagslooken att du lockar överhåret. Se till att du har en spegel som gör att du ser baksidan av ditt huvud. Platta gärna till håret mot topparna för att erhålla en ”vågig” känsla på lockarna. Dra även ut lockarna, antingen med händerna eller med en gles borste. Tryck sedan upp lockarna något samtidigt som du applicerar en hårspray.Lycka till!