Make-up som håller hela dagen

Älskar du att sminka dig och uttrycka din personlighet genom alla vackra färgkombinationer som make-up kan ge? Härligt! Då är det här platsen för dig. Har du dock dagar då det känns som din make-up bara rinner av, när mascaran hamnar under ögonen och din foundation inte sitter som den ska? Oroa dig inte – här kommer några handfasta råd och tips på hur du får din make-up att hålla hela dagen.

Rätt bas för dig

Det viktigaste är att börja med rätt bas. Efter att du har smörjt in ansiktet med en fuktkräm är det dags för primer. Se till att du använder rätt primer för din hudtyp, det finns en del att välja på online beroende på om du har torr eller oljig hud. När du har hittat rätt primer för dig smörjer du in ansiktet och låter den torka in ordentligt innan foundation.

Applicera foundation med rätt borste

Nästa steg är att applicera din foundation. Gör samma val här som med din primer, välj foundation efter din hudtyp. Se till att använda en bra borste när du applicerar din foundation, kosta gärna på den lite mer pengar än vanligt – det är värt det! Efter foundation är det dags för ögonskugga, mascara och läppstift. Men glöm inte det viktigaste steget för en make-up som håller – avsluta med en finishing spray.