Drömmen om förlovningsringen

Förr eller senare i de flesta relationer så kommer drömmen om att ta reaktionen till nästa steg och förlova sig för att kanske så småningom gifta sig. Många har drömmar om dagen så den man älskar håller fram en ring och ställer den stora frågan.

Men innan ni är där så är det lite förberedelser. Här kommer våra bästa tips på vad ni bör fundera över inför den stora dagen. Nivån av överraskning inför frieriet brukar variera mellan olika par. Vissa gör allt gemensamt och har ingen överraskning i det hela. För andra är allt en överraskning och förhoppningsvis en glad sådan. Men att hålla ett frieri hemligt är inte så enkelt och många gånger är den största utmaningen att välja rätt ring i rätt storlek.

Det är inte heller så enkelt att ta reda på detta utan att väcka uppmärksamhet. Vårt bästa råd är att leta inspiration här och sedan ta hjälp av en vän eller familjemedlem till dig partner. Då kan du få hjälp att ta reda på ringstorlekar och smak på ring från någon mindre uppenbar. Om du har möjlighet så rekommenderar vi också att du gör detta i mycket god tid för att inte bli avslöjad, för om din partner börjar misstänka något när vännen börjar ställa frågor så vill du ha tillräckligt god tid på dig att förväntan hinner lägga sig innan överraskningen kommer för att du ska få maximal effekt.

Slutligen så handlar det om att komma på hur frieriet skall gå till och hur det ska firas. Här är vårt enda råd att välja något som passar vilka ni är som personer. Är ni ett par som är lugna och tillbakadragna så ska du utnyttja det. Fria i lugn och ro när det bara är ni på en speciell plats kanske. Är ni mer äventyrliga så kanske ett stort överraskningsarrangemang passar bättre. Glöm inte att det är en dag där ni ska fira eran kärlek till varandra, så se till att välja ett firande där ni också får tid för varandra.