Handla mer hållbart

Tillhör du den delen av befolkningen som blir glad av att handla? Som inte tycker att shoppingturen är värd att nämna om den inte resulterar i många påsar med nyinköp?

Kvalitet före kvantitet

Vi är många som uppskattar shopping och säkert kommer göra det även i fortsättningen. Det är dock dags att börja handla mer hållbart och tänka på miljön när vi handlar. Kanske tänka mer i termer av kvalitet före kvantitet. Kvalitet kan innebära att plaggen, accessoarerna eller vad du än köper håller längre – men det kan också handla om att det är tidlösa saker som du köper. Alltså att inte satsa på varje ny modetrend utan välja det som du tror att du kommer trivas bäst med.

Handla second hand

Att handla mer hållbart kan också handla om att fynda second hand. Det någon annan tröttnat på kan bli ditt nytt nya favoritplagg. Jeans blir till exempel bara skönare ju fler gånger de tvättats och är perfekta att köpa begagnade. Tillverkningen av jeans är dessutom en riktig miljöbov så begagnat är ett bra val.

Miljövänliga tillverkningsprocesser

Hållbar shopping handlar också om att se vilka material som används. Hur de har framställts, hanterats, hur de har fraktats och hur långt.