Hitta smycken som passar

Vi har alla varit i sitsen där vi sett ett riktigt vackert smycke och sedan provat det, bara för att upptäcka att det inte passar på oss. Har man tur köpte man det inte innan man faktiskt provade det. Att hitta smycken som passar är inte alltid så enkelt men här kommer några användbara tips.

Matcha till hudton

En av de första sakerna man ska tänka på är hur smycket passa ihop med ens hudton. Många smycken ligger direkt mot huden och vilken ton huden har blir då väldigt betydelsefull. Man talar då ofta om varma och kalla hudtoner och att veta vilken man är kommer vara till väldigt stor hjälp. Silver och guld är nog de vanligaste materialen vi ser i smycken. För personer med kall hudton fungerar ofta silver bättre medan de med varm hudton ofta passar bättre i guld. Sitter man exempelvis och tittar på ett riktigt snyggt silverarmband och vet att man har en kall hudton är det helt klart värt att prova det också.

Ansiktsformen spelar även roll

Halsband och örhängen utgör nog en stor del av de smycket många bär. Och då kommer även ansiktsformen att vara betydelsefull. Medan man säkert vet en hel del om sitt eget ansikte är det inte alltid så enkelt att sätta vissa saker i ord. Men det finns ett enkelt flödesdiagram man kan använda för att ta reda på detta. Med denna information kan man sedan börja titta på hur olika smycken förändrar eller förstärker vissa intryck man får av sitt eget ansikte. Känner man att det är lite svårt att bedöma själv finns det de som gjort detta arbete redan och skrivit om det också.

Städa ur och rensa ditt smyckeskrin

Det finns fördelar att städa ur och rensa sitt smyckeskrin mellan varven. Dels för att sälja smycken som inte används längre men också få plats för de nya smycken som köps in. Smycken som är trasig kan med fördel lagas innan man säljer dessa. Då kan man få ut mer för dessa smycken. Det går också att byta smycken med väninnor för att få något nytt. Du kan även ge bort smycken i present som du inte använder och vet att mottagaren skulle vilja ha detta. Du kan också köpa ett större smyckeskrin så du får plats med fler smycken.